بعد از عمل بینی ، در مرحله نهایی کار ، جراح نوع خاصی از گاز استریل را در حفره های بینی شما قرار میدهد. این گازهای استریل که مش نیز نامیده می شود ، با داروهای مختلف مانند تتراسایکلین یا حتی پمادهای آنتیبیوتیک آغشته میشوند تا راندمان ایمنی نتیجه جراحی و پیشگیری از بروز عوارض ، بیشتر کاهش پیدا کند. یکی از عوارض جانبی مهم بعد از این فرایند زیبایی ، خونریزی و هماتوم است و از تامپون بینی برای جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند ، استفاده میشود. بعد از چند روز ، بسته به نظر پزشک ، تامپون از حفره های بینی شما برداشته و خارج میشود. زمان باقی ماندن این گازهای آغشته به پماد های مخصوص ، به وضعیت شما و خونریزی بعد از فرایند کار بر روی بینی ، بستگی دارد و میتواند از چهار ساعت تا یک الی سه روز متفاوت باشد. این باور در میان برخی از بیماران داوطلب این پروسیجر زیبایی ، رایج است که فکر میکنند برداشتن تامپونها بسیار دردناک است ، اما باید بدانید که برداشته و خارج شدن این گازهای نازک ، فقط یک حس ناخوشایند را تنها برای چند ثانیه در شما ایجاد می کند و در واقع ، یک تجربه بسیار آسان به شمار آمده و درد آن کاملا قابل تحمل است.
تامپونها در تمام اعمالی که بر روی بینی برای فرم و شکل دادن به آن یا رفع ایرادات چارچوب آن انجام می شوند ، ضروری نیستند. به عنوان مثال ، مناسب برای جراحیهایی هستند که برای درمان انحراف بینی یا پیوند غضروف انجام شده است. هدف از استفاده از این نوارهای گازی ، کمک به تثبیت تیغه بینی و قرار گرفتن غضروف در موقعیت جدید می باشد.
تامپون بینی چیست؟
تامپون شبیه گاز استریل است. بهتر است بگوییم تامپون گاز نرم و اسفنجی شکلی است که اغلب حدود پانزده سانتیمتر طول دارد. وجود ساختار نواری شکل و اسفنجی ، باعث می شود که قرار دادن تامپون در حفره بینی بسیار آسان تر شود و حتی خارج نمودن آن نیز ساده تر گردد. جراح بینی اغلب تامپون را با داروهای مختلف مانند آنتیبیوتیکها یا حتی بیحسکنندههای موضعی مانند لیدوکائین آغشته می کند و سپس آن را در سوراخ بینی قرار می دهد. این کار به جلوگیری از خونریزی و بروز عفونت و برخی دیگر از عوارض بعد از فرایند انجام شده روی بینی کمک میکند. تامپون بعد از عمل بینی بیشتر در انواع جراحیهایی که احتمال بروز هماتوم در آنها بالا است ، مانند سیستوپلاستی ، توربینکتومی ، یا جراحیهای پولیپ استفاده میشود.
طول تامپون بینی چقدر است؟
تامپون بینی ، دارای اندازه های متفاوت هستند و اندازه آنها از 15 تا 30 سانتیمتر متغیر است ، اما نوع کوچکی نیز وجود دارد که بین پنج تا هشت سانتیمتر است.
مواد تشکیلدهنده تامپون بستگی به نظر پزشک دارد و میتواند پنبه ای ، گاز استریل یا فوم باشد. نسل قبلی تامپونها بزرگ و سفت بودند و خارج کردن آنها از بینی دشوار بود و درد زیادی را ایجاد میکرد. امروزه تامپونها کوچکتر و نرم تر هستند و در شکل و اندازه های کوچک استفاده میشوند.
تامپونهای نوع جدید دارای مجرای سیلیکونی هستند که به بیماران کمک میکند تا راحتتر نفس بکشند ، اما مورد مصرف آنها چندان گسترده باشد و برخی جراحان اصل از تامپون در جراحی های خود استفاده نمی کنند. تامپونهایی که دارای مجرایی در بخش میانی خود هستند ، مناسب ترند چون تنفس از طریق این نوع تامپون بینی بعد از عمل آسان تر خواهد بود.
مزایا و معایب تامپونها
در مورد معایب تامپون بینی ، تنها چیزی که میتوان به آن اشاره کرد خشک شدن دهان بیمار است. از آنجا که استفاده از آنها باعث مسدود شدن مجرای بینی میشود و زمانی که تامپون در حفره بینی شما قرار دارد نمیتوانید با بینی نفس بکشید ، مجبورید با دهان نفس بکشید و این باعث خشکی دهان میشود. این مشکل چیز وحشتناکی نیست و بلافاصله پس از برداشتن تامپونها حل میشود. پزشک اغلب پیشنهاد می کند که در زمانی که تامپونها در داخل حفره بینی شما قرار دارند ، مایعات گرم بنوشید. این کار کمک میکند تا دهان شما مرطوب بماند.
مهم ترین کاربردهای تامپون بینی
بهترین کاربرد تامپونها نظارت بر خونریزی با ایجاد فشار بر روی رگهای خونی داخل حفره بینی است. از آنجا که با آنتیبیوتیکها آغشته میشوند ، از عفونت زخمها جلوگیری میکنند. کاربرد مفید دیگر تامپون مانند اسپلینت داخلی بینی در برخی از جراحیها این است که قرار دادن آن باعث می شود که تیغه بینی (سپتوم) تغییر موقعیت ندهد ، بنابراین از ایجاد هماتوم جلوگیری میکند و کمک میکند تا تیغه بینی در جای جدید خود باقی بماند.
چه کاری باید قبل از برداشتن تامپون انجام دهید؟
بر اساس نظر پزشک باید در زمان مشخص برای برداشتن تامپونها به مطب مراجعه کنید. نترسید زیرا برداشتن تامپونها دردی ندارد ، فقط برای چند ثانیه حس ناخوشایندی دارید. اگر استرس دارید ، قبل از ملاقات با پزشک یک مسکن مصرف کنید. سعی کنید صورت خود را به آرامی تمیز کنید تا باندها خیس نشود. بهتر است چند روز لباسهایی بپوشید که دکمه دارند زیرا بعد از برداشتن تامپونها نباید لباسهای خود را از روی سر درآورید.